Nermin Dizdarević is de nieuwe coördinator van het Interreg Maas-Rijn (NL-BE-DE) programma

01 dec 2023

Vandaag start Nermin Dizdarević officieel als de nieuwe coördinator van het Interreg Maas-Rijn (NL-BE-DE) programma. Emile Roemer, gouverneur van de Provincie Limburg, heeft hem aangesteld als hoofd van het door de EU gefinancierde programma.

Een katalysator voor grensoverschrijdende samenwerking in de regio Maas-Rijn

Het Interreg Maas-Rijn (NL-BE-DE) programma stimuleert grensoverschrijdende samenwerking tussen partners om ambitieuze en innovatieve projecten te realiseren. De Provincie Limburg leidt het programma as Beheerautoriteit namens de deelnemende partnerregio’s in Nederland, België en Duitsland.

EU-financiering van €125 miljoen

De Europese Commissie heeft onlangs haar goedkeuring verleend aan het nieuwe programma, dat loopt van 2021 tot 2027. Met een indrukwekkend budget van €125 miljoen euro aan Europese subsidies, biedt deze financiering een uitgelezen kans om grensoverschrijdende projecten in de grensregio Maas-Rijn te stimuleren. In de eerste projectoproep hebben drie projecten onder Nederlandse leiding en acht projecten onder Vlaamse leiding een aanvraag ingediend. 

De gezamenlijke besluitvorming met Belgische, Duitse en Nederlandse partners zal ongetwijfeld bepalend zijn voor het succes van deze investeringen. De programmapartners zien in Nermin de ideale kandidaat om deze uitdaging aan te gaan. 

Nermin Dizdarević

EU-thema’s vormen de rode draad in Nermins carrière: In 2014 ging hij aan de slag bij de Provincie Limburg als Interreg programmamanager. Sinds 2019 heeft hij onder andere het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling gecoördineerd voor de Provincie. Het afgelopen jaar was hij waarnemend (plaatsvervangend) clustermanager voor het Cluster Economie en Innovatie. Voordat hij bij de Provincie Limburg kwam, is hij werkzaam geweest bij de Nederlandse ambassades in Wenen en Bern, alsmede bij Stadsregio Parkstad Limburg. Hij woont met Esther en hun zoontjes Finn en Jesse in Heerlen.